jumo napisał(a):Niestety to nie akceptacja lecz Twój brak akceptacji i wypieranie przez Ciebie faktu że świat się zmienia[/qote]
Przypomnij, prosze, w którym miejscu rzekomo 'wypieram fakt, że świat się zmienia'
Przypomnij mi, proszę, gdzie wypierałem, że świat się zmienia?
Jak myślisz dlaczego w necie wg Ciebie jest taki zalew 3D popeliny bo ta technologia jest słaba ?
Przypomnij, prosze, gdzie napisałem, że technologia 3D jest słaba
Otóż nie, bo po prostu jest łatwo dostępna i odczarowuje to co było dostępne dla nielicznych, tworzenie modeli od podstaw
Przede wszystkim, dostępność tworzenia od podstaw nie zmieniła się ani trochę. Pomijając to, że drzewiej narzędzia były tańsze - bo jest różnica w cenie między arkuszami polistyrenu a karta graficzną. O drukarce nie wspominając
Wbrew Twoim obawom to że ta technologia jest w miarę łatwa i dostępna będzie miała wpływ na komfort end usera.
Czekaj, kto jest tym 'end userem'? Twórca z łapanki, któremu się wydaje, że umie, bo narzędzia mu dają taka ułudę, czy odbiorcy/nabywcy jego 'dzieł', którzy ekscytują się - delikatnie rzecz ujmując - miernej jakości produktami?
Widzielismy to na przykładzie elementów z tematu tego wątku , złoszony bład, poprawa, poprawiony produkt
Wyjątek, który nawet reguły nie potwierdza, bo generalna tendencja jest taka, że nikt niczego nie poprawie. Bo i po co, skoro nawet wyjściowa, żenująca jakość i tak zbiera klakę i bilety nbp?
W żywicy niszowy producent wypuściłby wersję 2.3.320 z poprawionym wlotem powietrza najprawdopodobniej nigdy bo to po prostu by się nie opłacało.
śmiała teza. tudzież karkołomna interpretacja prostej reguły, że nie robi się poprawek na produkcji, bo jak sie jeden z drugim zorientuje, to pierwszego wydania nigdy nie kupi..
Ty napisałbyś artykuł że jest cudowne power jajko które ma lekko zfajdane wloty powietrza i troszkę nie trzyma skali ale i tak chwała niszowemu producentowi że zrobił coś co jest o niebo lepsze od zestawowego
A tu już zgłupiałem, bo imputujesz mi to, z czym sukcesywnie próbuję walczyć (mając świadomość beznadziei tego procederu). Swoją drogą, reszta twojego strumienia świadomości wskazuje na to, że
podobnie jak ewpiga (czyli jedyny w tym wątku kontestator modelarstwa cyfrowego), o projektowaniu i druku nie masz bladego pojęcia. Nawiasem mówiąc, to kolejny sygnał, że
Recenzjemodeli.pl napisał(a):jumo napisał(a):Przeczytałem cały wątek[...]
..chyba niezbyt uważnie