Witajcie.
Aoshima wydała serię modeli z "japońskimi opakowaniami" i nie do końca wiadomo czym one są (ani w sklepach ani w wyszukiwarce nie znalazłem wyczerpujących informacji). Piszę temat, ponieważ zakupiłem jeden z nich, a mianowicie: Nissan Skyline 2000 GTR "Kenmeri" (rok 1973 - podaje producent).
W tej sytuacji, chciałbym podzielić się z wami informacjami, które można wyczytać (z instrukcji lub opakowania) mając ten model osobiście. Wstawiam wam zdjęcia zawartości towaru oraz całą treść instrukcji, aby każdy mógł się spokojnie zapoznać z tym co znajduje się w zestawie ;)
Front opakowania - To co widzi każdy, ale nikt nie rozumie - powód powstania tego tematu:
krótkie informacje od producenta odnośnie produktu:
Zawartość:
Arkusz przeźroczysty oraz kalki:
Worek nr 2:
Worek nr 3:
Kasta:
Instrukcja:
Z instrukcji oraz opakowania, możemy doczytać się, że jest to model "No.12 Kenmeri GTR" z serii "Grand Champion Series", którego możemy dowolnie modyfikować pod swoje upodobania. Brzmi świetnie (chociaż mi osobiście brakuje lusterek na przednim błotniku ;p )
Mam nadzieję, że pomogłem tym postem komuś, kto wahał się nad zakupem właśnie z powodu braku jakichkolwiek informacji nt. tego produktu. Pamiętajcie, że istnieją inne wersje Kenmeri w tej serii, a odróżnia je m. in. kolor napisu za obrazem samochodu oraz grafika jego samego.
Jeśli ma ktoś jakieś pytania, proszę pisać, odpowiem. Pozdrawiam serdecznie forumowiczów ;)