Maciek robi wersje standard + poprawki zestawu lub ewentualne ulepszenia ja zaś postaram się zaprezentować trochę bardziej spontaniczne i indywidualne podejście do tego wdzięcznego jednośladu.
Jak już można się było zorientować po wielu fotkach w wątku swobodno dyskusyjnym posiadacze tej małej Hondy charakteryzują się dużą fantazją i wyczyniają z nią rzeczy wręcz niesamowite. Baza do inspiracji jest w sieci dość spora.
Postanowiłem jednak nie przesadzać za bardzo żeby nie okazało się że będzie to mój kolejny nie zwieńczony galerią warsztat. Mam ich już parę na koncie, taki mój urok.
Po przejrzeniu kilkuset fotek różnych cudaków jak na razie najbardziej przypadł mi do gustu jeden

Podoba mi się tutaj zestawienie kolorów, siedzenie, wskaźnik paliwa

Początkowo chciałem go odwzorować w całości ale wiązało by się to z przebudową ramy i przesunięciem do tyłu tylnego koła więc przyhamowałem.
Druga sztuka która też wygląda ciekawie to Rumcajs

ochrzciliśmy go tak z racji końcówki wydechu w stylu flinty bohatera tej świetnej kreskówki. Być może zaczerpnę z niego ten wydech

Zrobiłem sobie nawet próbę czy da radę go jakoś sensownie zrobić

Wyciąłem kawałek blachy mosiężnej 0,1mm i zlutowałem. Potem trochę obróbki. Wymiary na oko. Trudno jest zrobić ten wywinięty brzeg na końcu. Próbowałem przylutować kołnierz z drugiego kawałka i słabo mi wyszło. Jednak z racji że popełniłem przy tym kilka błędów to wydaje mi się że jest to do zrobienia w ten sposób.
Zobaczymy przy kolejnym podejściu już jak model przyleci.