Ze względu na absorbującą pracę oraz narodziny córeczki ostatnio uprawiam przede wszystkim modelarstwo mentalne, do którego należy i to skromne portfolio. Odgrzewam stare kotlety, rozmyślam i przeglądam publikacje, a jeśli pojawi się chwilka wolnego czasu, pacnę klejem czy farbką w nocnej godzinie. Mam nadzieję, że będę mógł przedstawić Wam kolejne prace, bo jakoś nie chce mi się kończyć z modelarstwem pomimo wymienionych deficytów.
Zacznę od Lotnictwa Peryferii:
PZL P.24A lotnictwa Turcji, lotnisko Etimesgut k. Ankary, 1937. Model Mirage Hobby podarowali mi koledzy z pracy i to zdecydowało o powrocie do modelarstwa.

GALERIA
Spitfire będący hybrydą wersji Mk.IX i PR.XI lotnictwa Izraela, lotnisko Ramat David 1949. Model Italeri.

GALERIA
Messerschmitt Bf.109 D-1 lotnictwa Szwajcarii, lotnisko Dubbendorf 1945. Model Academy. W realu wygląda nieco lepiej. Ostatni model z tej tematyki pomalowany pędzelkiem.

GALERIA
A teraz szmatopłaty, które bardziej mnie inspirują i chyba nieco lepiej wychodzą:
Fokker Dr.I, Jasta 11. Model Revell 1/48 + blaszki Eduard - pierwszy wykonany model po powrocie do modelarstwa, w ramach treningu przed P.24. Nie wystawiłem go na PWM więc odsyłam do galerii na MW.

GALERIA
Fokker D.VII OAW, 15 eskadra myśliwska, Front ukraiński 1920. Model Eduard Profipack.

GALERIA
Albatros C.III, Stacja Lotnicza Poznań-Ławica 1919. Model Special Hobby

GALERIA
Albatros D.III Oeffag 253, 7 eskadra myśliwska, pilot Merian C. Cooper, front ukraiński 1920. Model Eduard WE + kalki Printscale.

GALERIA