Witam!
"Z Nowym Rokiem równym krokiem" - a zatem jak zawsze o tej porze roku czas remanentów czyli penetracja mogił dawno rozgrzebanych i zapomnianych ofiar zabaw. I tak oto po burzliwych dziewięciu latach od chwili rozpoczęcia budowy mój argusowy wzrok skierowałem ku tytułowemu nieszczęśnikowi.
A zaczęło się to tak:
A.D 2009 model sklejony i wydepilowany, zaopatrzony w lufkę "Armo":
...opartowany:
...surfejser "Gunze 1000":
Korzystając teraz z ostatnich chwil tuż przed wejściem na dłużej w strefę cienia wydobyłem nieszczęśnika z nicości i tchnąłem weń nowe życie. W pierwotnym założeniu model miał przedstawiać pojazd w barwach LWP z okresu walk pod Studziankami . Niestety w trakcie budowy popełniłem kilka mniej lub bardziej istotnych błędów w wyniku których koncepcja ta padła martwa a nowej zabrakło . I tak przez kolejne lata model leżał sobie odłogiem cichuteńko w pudełeczku w towarzystwie innych biedaczków .
Po dokonaniu nieznacznej modyfikacji ostatecznie model przybrał przedstawianą poniżej postać:
Barwy podstawowe + uzupełniające + kalki + sidolux + obicia:
...obicia + łosz + syf (po raz pierwszy, nie ostatni) + załogant:
Tym razem mam nadzieję że uda mi się doprowadzić do szczęśliwego końca budowy, zwłaszcza że jak rzadko mam pomysł na minimalistyczną podstawkę .
C.d.n.
Pozdrawiam!