Model z HB, generalnie dość fajny, składał się świetnie ale żeby z tego nudnego kloca coś wyciągnąć zdecydowałem się na inwestycję w dodatki z Maestro. Doszły pociski powietrze ziemia (a głównie woda, bo w założeniu miały zwalczać radziecką flotę desantową) RB04, blachy, żywiczne fotele i kalki pod szturmową wersję. Do kompletu przerobiłem myśliwskiego HB na wersję szturmową A. Generalnie jest dostępny Tarangus ale ja już wolę konwersję niż sklejanie słabego czeskiego szortrana. Do przeróbki poszedł tył kadłuba (inne zakończenie), inna dysza (zasępiłem z Atara od Mirage), osłony wyrzutu łusek przy przednim podwoziu. Model dostał też poprawne upusty powietrza dla warstwy przyściennej za wlotami, tego brak w chińczyku oraz kilka kabelków, trochę nitowania i innej drobnicy. Zapraszam.
przez Mac Eyka » poniedziałek, 5 sierpnia 2019, 11:36
Model wyszedł fajowy. Prezentuje się gitesowo. Szkoda jedynie, że nie pokusiłeś się o otwierana kabiną, bo żywice w środku sa warte tego, żeby były na "świeżym powietrzu"
Z pozdrowieniami Samozwańczy Prezes Gildii Kręcących się Śmigiełek Maciek Poniatowski
Samolot niezwykle ciekawy, na pewno ładniejszy od P/F-80 Shooting Star, którego mi zawsze przypomina. Dobrze, że HB go wydał. Świetnie, że go zrobiłeś, przepięknie.